mikstart
2021
.
09
.
02

Ösztöndíj lehetőség - Folytatódik a MIK Start program!

A MIK Start egy 7+1 modulból álló ingyenes, online képzés, mely során külhoni fiatalok tanulhatnak vállalkozói kompetenciákat tapasztalt szakemberektől. A programban résztvevőknek lehetősége nyílik havi 150.000 Ft ösztöndíj elnyerésére.

Mi az a MIK Start?

A MIK Start egy 7+1 modulból álló ingyenes, online képzés, mely során külhoni fiatalok tanulhatnak vállalkozói kompetenciákat (marketing, értékesítés, üzleti tervezés) tapasztalt szakemberektől. A teljes mértékben online megvalósuló képzés 2021. szeptemberétől a Discordra és Zoomra épülő metóduson túl már a HSUP (Hungarian Startup University Program) felületén keresztül valósul meg. (Javasoljuk, hogy tekintsd át a HSUP weboldalát is)

Hogyan működik a program?

A program két, egymással párhuzamos szolgáltatásból áll. A regisztrációt követően mind a HSUP digitális felületére, mind pedig a MIK Start online közösségébe meghívást kapnak a hallgatók.

Mi történik a HSUP felületén?

  • Október 1-től kezdődően a platformra belépve a vállalkozással kapcsolatos írott, videós, animált és podcast tananyagok sajátíthatóak el egy 7 modulból álló kurzuson keresztül, mely modulok végén tesztek állnak rendelkezésre. A kurzus elvégzéséhez internethozzáférésen kívül nincs szükség másra.
  • A HSUP féléve október 1-től a magyarországi egyetemi tanrendhez igazodva körülbelül december közepéig tart, amíg a kurzus elvégezhető (tesztek kitöltése és onepager feltöltése).
  • A kurzus végén az ösztöndíjra pályázó diákok az elvégzett tesztek mellett egy ú.n. "onepager-t" kell kidolgozzanak, mely saját projektjük alapjait foglalja össze különböző szempontok szerint.
  • A leadott onepagereket a MIK Start által kinevezett szakmai zsűri értékeli, ami alapján kiválasztásra kerülnek a nyertes projektek gazdái, akik 2022 februárjától kezdődően 4 hónapon keresztül havi 150.000 forint ösztöndíjban részesülnek.
  • A nyertes projektgazdák a HSUP második félévében (2022 februárjától kezdődően) ötleteik megvalósításához a platformon keresztül csapattagokat toborozhatnak, akik a részvételért szintén megkapják a fenti ösztöndíj összegét.
  • Azok a projektgazdák, akik saját projektjeikkel nem jutottak tovább sem szabad, hogy búslakodjanak, hiszen a második félévben lehetőségük nyílik más projektekhez csapattagként jelentkezni, amivel szintén vállalkozásba foghatnak és ösztöndíjhoz juthatnak.
  • A projektek a második félév során mentorációban részesülnek, segítséget és szakmai hálóhoz való hozzéférést kaphatnak, valamint a félév végén akár befektetést is szerezhetnek a HSUP bemutatónapján.

Mit ad ehhez a MIK Start programja?

  • Az október 1-jén kezdődő HSUP elméleti féléve mellé a MIK Start egy 8 előadásból álló gyakorlati képzést biztosít, ami segít elsajátítani a vállalkozások gyakorlati alapjait.
  • A képzés előadásairól lentebb olvashattok.
  • A MIK Start a képzésen túl a félév végi projektek kidolgozásában is segítséget nyújt azoknak a hallgatóknak, akik az ösztöndíj megszerzését célozzák meg.
  • A MIK Start a külhoni magyar hallgatók számára kapcsolatépítési lehetőséget is biztosít, melyen keresztül más régiók diákjaival is megismerkedhettek, nemzetközi kapcsolatokat alakíthattok ki, és projektcsapatokkal vághattok neki a második félévnek.
  • A HSUP programjában történő részvételt a MIK csapata biztosítja.

Miért éri meg csatlakozni?

Meglátásunk szerint immáron 4 okból éri meg csatlakozni.

Mentoraink és előadóink bizonyított üzleti tapasztalattal és rálátással rendelkeznek, mind a hazai, mind pedig nemzetközi piacok terén.

Könnyen lehet csatlakozni az előadásokhoz és a Discordnak köszönhetően hatékonyan lehet ötleteket, kérdéseket és egész témaköröket átbeszélni, akár szóban, akár írásban.

Ambiciózus fiatalként a kapcsolatépítés az egyik legfontosabb tényező a sikernél. Minél több embert ismersz, annál jobb eséllyel találhatod meg a kompetens társaidat, befektetést és a piacon jelenlévő problémákat.

Nyerj havi 150.000 forintot 4 hónapon keresztül. Az első félév végén szakmai zsűri dönt az ösztöndíjak kiosztásáról.

Jelentkezés menete és határideje

A jelentkezésre az alábbi linken bit.ly/3tIUeVJ van lehetőség.

Jelentkezési időszak: szeptember 2., 12:00-tól - szeptember 19., vasárnap éjfélig.

Jelentkezők kiválogatása: Jelentkezési sorrendben történik, de a csapattal rendelkező diákok prioritást élveznek. A program kapacitását folyamatosan bővítjük, így ne búsulj ha nem kerülsz be elsőre, az e-mail cím és telefonszám alapján felvesszük veled a kapcsolatot; tudunk majd helyet biztosítani a következő alkalommal.

Megosztás.